WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-05-29 01:32:44' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El món de l’ALMA de nit.

Aquesta panoramica del Llano de Chajnantor, cobreix uns 180 graus de nord (esquerra) a sud (dreta) i que ens mostra les antenes del Gran Conjunt Mil·limètric/submil·limétric d’Atacama (ALMA) alineades en aquest sobrenatural paistge. Alguns dels coneguts objectes coneguts els podem observar en aquest cel nocturn darrera de les antenes. Les nits cristal·lines expliquen el per què Xile, aixopluga no tant sols l’ALMA, sinó altres observatoris astronòmics. Aquesta imatge, és només una part de tota la panoramica de Chajnantor.

En un primer pla, les antenes de 12 metres de diàmetre, les quals estan treballant en fase de proves com un únic telescopi gegant. A l’esquerra, podem observar un grup d’antenes més petites de 7 metres de diàmetre que formen part del conjunt compacte ALMA. La Lluna creixent, encara que no és visible en aquesta fotografia, projecta les seves obla unmbres sobre les antenes.

En el cel podem observar per sobre les antenes, podem apreciar “l’objecte” més brillant, el planeta Júpiter. El gegant, és el tercer objecte natural més brillant del cel nocturn, després de la Lluna i el planeta Venus. El Gran i el Petit Núvol de Magallanes, també podem observar clarament a la dreta de la fotografia. El Gran Núvol de Magallanes, sembla un núvol de fum, just per sobre de l’antena situada més a la dreta. El Petit Núvol de Magallanes està més alt en el cel, situat a la cantonada dreta superior. Ambdós núvols, són de fet dues petites galàxies nanes irregulars, que orbiten al voltant de la Via Làctia, situades a unes distàncies entre 160.000 i 200.000 anys llum respectivament.

potw1150a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari