Muntanyes i gel enterrat a Mart.

Noves imatges de la sonda Mars Express, ens mostren la regió de Phlegra Montes, on el sondeig del radar de la sonda indica la presència de grans quantitat de gel d’aigua, situada sota de la superfície del planeta Mart. Això podria ser una excel·lent font d’aigua pels futurs astronautes.

Phlegra Montes, és una regió suau de muntanyes i crestes de Mart, que s’estén des de la regió nord-est de l’àrea volcànica d’Elysium de les terres baixes del nord, que està situada aproximadament entre les latituds de 30º i 50º N.

Les mateixes muntanyes no són probablement d’origen volcànic, però s’han plantejat l’existència d’antigues forces tectòniques que van originar les diferents regions d’aquesta superfície.

Les oves imatges de la càmera estèreo d’alta resolució de la sonda Mars Express de l’ESA, han permés una inspecció més propera i mostrar tota la regió muntanyosa que l’envolta amb “plataformes lobulades d’enderroc”, estructures geològiques que s’observen i que envolten els altiplans i muntanyes d’aquesta latitud.

532-20111109-9465-co-phlegr.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 13, 2013 12:56 pm

    […] 13 Desembre 2011. Muntanyes i gel enterrat a Mart. […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.

301 Moved Permanently