WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:35:53' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El VLT observa una estrella que gira a una velocitat rècord.

El Very Large Telescope de l’ESO situat en el Cerro Paranal de Xile, ha detectat l’estrella que gira gira més ràpid de totes les conegudes fina ara. Aquesta jove, massiva i brillant estrella és troba en la nostra galàxia veïna, el Gran Núvol de Magallanes, a uns 160.000 anys llum de la Terra. Els astrònoms creuen que hauria pogut tenir un passat violent i que hauria estat expulsada d’un sistema estel·lar binari després de l’explosió de la seva companya.

Un equip internacional d’asrònoms utilitzant el Very Large Telescope de l’ESO, ha realitzat un estudi de les estrelles més massives i brillants situades a l’interior de la Nebulosa de la Taràntula, situada en el Gran Núvol de Magallanes. Entre altres brillants  estrelles situades en aquesta nebulosa, l’equip va identificar l’estrella coneguda com VFTS 102, la qual està girant a més de dos milions de quilòmetres per hora (més de 300 vegades més ràpida que el nostre Sol) molt a prop del punt que és podria “destruir” com a conseqüència de les forces centrífugues.

Els astrònoms també varen detectar l’estrella que disposa d’una massa equivalent a 25 vegades la del nostre Sol i que es cent mil vegades més brillant i que alhora és mou a una velocitat significativament més alta que la resta de d’estrelles.

eso1147a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari