Enmig dels anells.

Els anells de Saturn, els podem observar a través d’un parell de llunes, Mimes i Prometeu, gràcies a una imatge capturada per la sonda espacial Cassini.

Mimes amb 396 quilòmetres de diàmetre, és la més gran de les dues llunes, i  que podem observar en la part superior esquerra de la imatge. La lluna més petita, és Prometeu de només 86 quilòmetres de diàmetre, situada a prop del centre de la imatge i més propera a la sonda Cassini. Mimes està situada més enllà dels anells i de la mateixa sonda.

La regió il·luminada de Mies està de cara a la llum del Sol. Aquesta imatge ens mostra la regió del nord que il·lumina alhora els anells situats en el mateix pla de rotació del planeta.

La imatge va ser pressa en llum visible amb la càmera d’angle estret, de la sonda Cassini el passat dia 4 de novembre de 2011. La imatge va ser cpaturada des d’una distància aproximada de 1,2 milions d quilòmetres de Prometeu i 1,4 milions de quilòmetres de Mimes. La resolució d’aquesta imatge és de 7 quilòmetres per píxel per Prometeu i 8 quilòmetres per píxel per Mimes.

pia14585.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.


301 Moved Permanently