La missió Kepler confirma l’existència d’un planeta en una regió habitable d’una estrella semblant al Sol.

La missió Kepler de la NASA ha confirmat el seu primer planeta en una “regió d’habitabilitat”, la zona on l’aigua líquida podria existir en la superfície d’un planeta. El Kepler també ha descobert més de 1.000 candidats a nous planetes, gairebé duplicant el nombre dels planetes prèviament coneguts. Deu d’aquests candidats són semblants a la Terra en grandària i òrbita habitable que estigui al voltant de la seva estrella amfitriona. Els candidats requereixen observacions de seguiment per tal de verificar que són realment planetes.

El planeta recentment descobert, Kepler-22b, és el més petit dels localitzats fins ara en una òrbita habitable d’una estrella similar al Sol. El planeta té aproximadament 2,4 vegades el radi de la Terra. Els científics encara no saben si Kepler-22b, té una composició predominant de roques, gasos o líquids, però el seu descobriment és un pas que ens acosta a localitzar planetes similars a la Terra.

607770main_kepler22bdiagram.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently