Preparant el futur telescopi de nova generació VLT.

Aquest telescopi és un imprtant component del nou Four Laser Guide Star (Instal·lació de Quatre Estrelles Guia Làser), que farà més nítida la ja excel·lent visió del Very Large Telescope (VLT) de l’ESO. Quatre potents làsers de 20 watts, que arribaran a una alçada de 90 quilòmetres a la nostra atmosfera i ajudaran al VLT a corregir la distorsió de les imatges causades per la turbulència de l’aire. L’Orgaització Holandesa per la Recerca Cie tífica Aplicada (TNO) està desenvolupant els telescopis de llançament a través dels quals els làsers seran disparats. El primer d’aquests telescopis de llançament de làser (conegut com a Muntatge de Tub Òptic) que s’està muntant a la sala neta del Laboratori Van Leeuwenhoek del TNO a Delft (Holanda).

La Four Laser Guide Star Facility, formarà part de la futura generació del Complex d’Òptica Adaptativa, que s’instal·larà l’any 2013 en la Quarta Unitat de Telescopi del VLT, anomenat Yepun. Els sistemes d’òptica adaptativa ajusten ràpidament un mirall deformable per contrarestar l’efecte de distorsió de la turbulència atmosfèrica (el mateix efecte que produeix que les estrelles centellegin) a temps real. Per ajustar aquest instrument, s’utilitza una estrella guia com a referència, ja que l’estrella apareix com un punt nítid quan l’efecte de l’atmosfera s’elimina. Això permet que el telescopi pugui prendre fotografies tant nítides com si estigués a l’espai.

potw1149a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.