WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:33:04' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

NGC 3621, una galàxia amb sorpreses.

La  fotografia feta amb el Very Large Telescope (VLT) de l’ESO, ens mostra una notable galàxia coneguda com NGC 3621. Aquesta és una galàxia de disc estàndard. Com d’altres espirals, tenen un disc pla envoltant per núvols foscos de material i amb considerables braços espirals on s’estan formant noves estrelles a l’interior de cúmuls (els punts de color blau que podem observar en la fotografia). Però, mentre que la majoria de les galàxies espirals disposen d’una prominència central (un gran nombre d’estrelles velles, disposades en una compacta regió esferoïdal), NGC 3621 no la té. Aquesta fotografia, observem només una regió brillant en el centre, però cap regió massiva com el cas de NGC 6744.

NGC 3621 també es interessant degut que és creu que disposa d’un forat negre super-massiu en el centre galàctic, que esta envoltat de material i produint radiació. Això és bastant inusual, degut que la majoria dels nuclis actius que existeien en les galàxies disposen d’aquestes prominències centrals. En aquest cas en particular, és creu que el forat negre super-massiu té una massa relativament petita, al voltant de 20.000 vegades la del Sol.

potw1148a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari