WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:55:49' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Què és la brillantor que observa la Cassini ?

La lluna Encélad, una de les joies del sistema de Saturn, brilla d’una manera molt particular en aquestes imatges obtingudes per la sonda espacial Cassini de la NASA. Les imatges de la lluna, capturades amb el radar d’obertura sintètica de la Cassini, ens mostren nous detalls d’alguns solcs de la regió polar sud, amb estructures cobertes de gel. Aquestes imatges varen ser obtingudes el dia 6 de novembre de 2011, amb la major resolució aconseguida fins ara.

La regió d’Enceladus observada amb el radar no inclouen les famoses “franges de tigre”, les fisures on s’expulsen els grans plomalls de partícules de gel i vapor d’aigua, sinó que abasten les regions situades a pocs centenars de quilòmetres d’aquestes franges. Els científics han examinat una regió situada al voltant dels 63 graus de latitud sud i 51 graus de longitud oest.

“Es incomprensible per què aquesta és una de les regions més brillants observades fins ara per la Cassini”, ha comentat l’Steve Wall, responsable l’equip del radar de la Cassini. “Una possibilitat podria ser que la regió està plena de roques arrodonides de gel. Però això encara no ho podem confirmar”.

pia15171-br500.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 13, 2013 12:56 pm

    […] 3 Desembre 2011. Què és la brillantor que observa la Cassini ?. […]

Deixa un comentari