WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-25 17:17:28' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Doblegant la galàxia del Molinet del Sud.

T’has preguntat alguna vegada com seria la Via Làctia, si la poguéssim observar des de l’espai exterior ?. Aquestes dues imatges infraroges de Messier 83 obtingudes pel Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, ens poden donar alguna pista.

La doble captura del Spitzer, ens mostra dues formes diferents de representar els colors infrarojos d’aquesta espectacular galàxia espiral . D’una banda, és fàcil observar la sorprenent similitud d’aquesta galàxia anomenada, “molinet del sud”, amb la galàxia del “molinet ” Messier 101.

Igual que la Via Làctia, Messier 83 està classificada com una galàxia espiral barrada. Aquesta regió central disposa d’una barra, que és mostra més visible en radiació infraroja i que podem observar en formar de “S”.

Aquest arc de pols interior es connecta amb els braços en espiral amb força, en direcció del disc extern, observat amb un brillant color verd i vermell. Algunes de les regions de formació estel·lar les observem en tons vermellosos. Entre els braços espirals principal també observem una regió complexa de pols que impregna tot el disc.

Messier 83 es troba a una distància de 15 milions d’anys llum de nosaltres, en realitat és una de les galàxies espirals barrades més properes a nosaltres. Això proporciona als astrònoms una excel·lent oportunitat per estudiar aquest tipus de galàxies, semblant a la Via Làctia.

m83-rect.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari