WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:31:18' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Lutetia, un rar sobrevivent del naixement de la Terra.

Noves informacions indiquen que l’asteroide Lutetita es un fragment de material original a partir del qual és va formar la Terra, Venus o Mercuri. Combinan les dades de la sonda Rosetta de l’ESA, el New Technology Telescope (NTT) de l’ESO i els telescopis de la NASA, uns astrònoms han determinat que les propietats d’aquest asteroide s’assemblen a les d’un rar tipus de meteorits localitzatas a la Terra, el que suggereix que s’hauria format en una regió molt interna del Sistema Solar. En algun moment, Lutetia s’hauria traslladat a l’ubicació actual, el cinturó d’asteroides situat entre Mart i Júpiter.

L’estudi s’ha realitzat en multitud de longituds d’ona, per tal de deduir la seva composició. Les dades de la màmera OSIRIS a bord de la sonda Rosetta, el NTT situat a La Silla i els telescopis Infrared Telescope Facility d’Hawaii i el Telescopi Espacial Spitzer.

L’espectre de Lutetia va ser comparat posteriorment amb meteorits localitzats a la Terra i estudiats intensament en laboratoris. S’ha localitzat només un tipus de meteorits (ensttita Chondrites) que disposen de les propietats que coincideixen amb Lutetita en tota la gama de colors.

Se sap que els “enstatitas chondrites” corresponen a material que data dels inicis del Sistema Solar. Aquest material s’hauria format a prop d’un jove Sol i hauria participat en la formació dels planetes rocosos, en particular la Terra, Venus i Mercuri. Sembla ser que Lutetita no és va originar en el cituró d’asteroides, on es troba ara, si no molt més a prop del Sol.

eso1144a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari