WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:02:41' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Dunes en moviment.

Una duna situada en la regió polar nord del planeta Mart, ens mostra els significatius canvis entre dues imatges preses entre el 25 de juny de 2008 i el 21 de maig de 2010, a partir de les dades enregistrades pel Mars Reconnaissance Orbiter. El moviment que observem inclou esllavissades de materil i la sorra avançant pel front de dunes ( en la part superior esquerra), aixì com la posició de la resta de les dunes en relació a la superfície ferma.

Aquest, és un dels diversos llocs on la nau ha observat les dunes i les seves ondulacions. Anteriorment, els científics pensaven que la sorra de la superfície del planeta Mart estava inmòbil, però la càmra High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) ha aconseguit enregistrat nítides imatges per comprovar el seu moviment.

Mentre que la pols es pot observar fàcilment al voltant del planeta vermell, la seva fina atmosfera forma potents vents, que són necessàris per moure els grans de sorra.

pia14880.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80