Aigua a Encèlad.

Les dades d’una missió científica de la NASA, han proporcionat proves que indiquen la preséncia d’un cos d’aigua líquida amb un volum equivalent als Grans Llacs d’Amèrica del Nord, per sota de la superfície gelada de la lluna NAde Júpiter, Europa.

Les dades suggereixen que hi ha un canvi significatiu entre l’escorça gelada d’Europa i l’oceà situat a sota. Aquesta informació podria reforçar els arguments que hi ha un oceà gobal subterrani a Europa i que podria representar un potencial hàbitat per la vida en altres llocs dels sistema solar. Aquests resultats han estat publicats recentment  a la revista Nature.

 La sonda espacial Galileu de la NASA, enviada a l’espai a bord del transbordador Atlantis l’any 1989 a Júpiter, ha generat nombrosos descobriments i dècades d’anys per estudiar i analitzar les seves dades.

En aquesta representació artístia, podem observar 2l “Gran Llac” que els investigadors prediuen que es troba en altres llocs per sota de l’escorça gelada d’Europa.

mag_cover_v02.jpg

Si voleu més informaicó, premeu aquest enlaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 6:35 pm

    […] 18 Novembre 2011. Aigua a Encèlad. […]

Deixa un comentari