L’equip de llançament treballa per les necesitats úniques del Curiosity.

Respecte a la mida i el pes d’un petit SUV d’alguns cotxes, el  Mars Science Laboratory “Curiosity”, se l’hi apliquen  els examens més intensos per poder treballar en la superfície del planeta vermell. Aquest artefacte porta càmeres, un braç robòtic, un trepant i fins i tot un làser per vaporitza trossos de roca a certa distància.

Aquests instruments consumeixen massa energia per generar-ho a través dels panells solars, de manera que la NASA impulsarà el Curiosity per una bateria de plutoni del tipus anomenada, generador tèrmic de radioisòtops, o MMRTG. Aquesta font d’energia està carregada amb 10 quilos de material, la font d’alimentació generarà electricitat per subministrar energia a la missió com a mínim per dos anys.

“Cal una potent font d’alimentació per tal de poder fer tanta feina”, ha comentat el Dr. Pam Conrad, responsable d’investigació del MSL. “Això ens permet fer mesuraments cada dia, tant de dia com de nit, fins i tot a l’hivern”.

603367main_2011-07-12-2_ful.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently