WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 20:12:23' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un menor creixement de les primeres estrelles de l’univers.

Les primeres estrelles van transformar d’una manera foamental els inicis de l’univers, mitjançant l’emissió d la primera llum i produint els primers elements pesats. Aquests efectes van predeterminar la distribució massiva de les primeres estrelles i és creu que van ser fixades per una complexa interacció d’acumulació dels gasos i la radiació de les protoestrelles. Ara, s’han realitzat simulacions hidrodinàmiques de radiació per seguir el creixement d’una protoestrella primigènia a través de les primeres etapes d’un estel amb producció termonuclear.

El disc d’acreció circumestel·lar s’evaporà per la radiació ultraviolada de l’estrella quan aquesta disposava d’una massa equivalent a 43 vegades la del Sol. Aquestes estrelles massives primigènies, a diferència de les estrelles molt més massives s’utilitzen per ajudar a entendre el fet que no hi ha indicadors de les inestabilitzacions de les supernoves en els patrons de l’abundor d’estrelles pobres en metalls a la nostra galàxia.

Els astrofísics creuen que fins ara les primeres estrelles podien créixer amb un gran pes, de fins alguns centenars de vegades la massa del Sol. Però aquest estudi presenta que l’estrella regula el seu propi creixement per la intensa radiació que emet. Les simulacions per ordinadors ens han mostrat les característiques molt dinàmiques d’aquest procés. Quan l’estrella és converteix fins a 20 vegades el nostre Sol i que es torna molt brillant, equivalent a centenars de milers de vegades el Sol. La llum ultraviolada de la llumnosa estrella s’escalfa ràpidament i el gas de les seves proximitats s’escalfa fins a deu mil graus de temperatura. La bombolla de calor posa en marxa un flux de gas a alta velocitat del qual es nudreix la mateixa estrella. Quedant d’aquesta manera una estrella amb una massa equivalent a 43 vegades el nostre Sol.

3dshots_e.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari