WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:57:40' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Reflexos de pols en les urpes de l’Escorpí.

Entre les urpes del temut escorpí imaginat pels antics grecs, es troba aquest núvol gegant de pols. La imatge ha estat enregistrada pel Wide-field Infrared Survey Exporer (WISE). La constel·lació de l’Escorpí destaca en el cel nocturn d’estiu a l’hemisferi nord. En llum visible, aquest núvol o nebulosa s’observa amb una brillantor fantasmal per davant d’un cel fosc. Aquest tipus de nebuloses s’anomenen de “reflexió”, ja que reflecteixen la llum de les estrelles properes. La pols situada dins del núvol reflecteix majoritàriament llum blava.

No obstant, el WISE observa en lum infraroja i d’aquesta manera pot detectar la brillant pols, que passa desapercebuda amb llum visible. Els colors verd i vermell de la imatge, ens indiquen la temperatura de la pols, la de color verd està més calenta que la de color vermell. Aquesta pols insterestel·lar, conté elements pesats que formen els planetes i tenen un paper important en la creació de les noves estrelles.

La nebulosa coneguda com IV 4601, forma part d’un complex més gran de núvols on neixen una gran quantitat d’estrelles. Algunes de les estrelles vermelles que observem en aquesta imatge, són nadons estel·lars embolcallats encara amb els núvols de pols.

wise2011-030-med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari