WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:16:27' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Hubble descobreix el naixement de moltes estrelles en galàxies nanes.

Utilitzant la seva visió a l’infraroig proper, el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ha pogut observar a través de 9.000 milions d’anys enrere i descobrir una exraordinària població de petites i joves galàxies en plena formació estel·lar. Aquestes galàxies són de promig, una centésima part de la massa de la nostra Via Làctia, però que l’enorme producció d’estrelles ens indica que pot duplicar el seu nombre en només 10 milions d’anys. En comparació la nostra Via Làctia, l’hi caldria un miler de vegades més per duplicar la seva població.

Aquestes galàxies nanes, recentment descobertes són estraordinàries en un univers tant jove, quan la majoria de les galàxies en aquell moment tenien un ritme de producció estel·lar més gran que l’actual. L’univers té una edat aproximada de 13.700 milions d’anys. El Hubble va descobrir que les galàxies a causa de la seva gran producció d’estrelles calentes, generava una radiació que produia oxigen que envolta la llum, com ho fa un rètol brillant de neó. El ràpid naixement d’estrelles representa probablement una etapa important en la formació de les galàxies nanes, el tipus de galàxies més comuna del cosmos.

“Les galàxies han estat aquí tot el temps, però fins fa poc temps, els astrònoms només han estat capaços d’estudiar petites regions del cel amb la suficient tecnologia com per detectar-les”, ha comentat l’Arjen van der Wel, membre del Max Planck for Institute for Astronomy de Heidelberg.

Aquestes observacions formen part de la recerca Cosmic Assembly Near-infrared Deep Extragalactic Legacy Survey (CANDELS), un ambiciós projecte de tres anys, que preten analitzar les galàxies més llunyanes de l’univers. CANDELS és el cens de galàxies nanes situades en una època primerenca de la història de l’univers.

 hs-2011-31-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 7:30 pm

    […] 11 Novembre 2011. El Hubble descobreix el naixement de moltes estrelles en galàxies nanes. […]

Deixa un comentari