WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 08:18:02' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Noves imatges del satèl·lit AKAI.

Estem contemplant una imatge que ens proporcona pistes d’estrelles que és troben en diferents fases de la seva evolució, així com també el material interestel·lar que hi ha al voltant dels forats negres. Aquesta informació ha estat recollida per el satèl·lit AKAI un potent rastrejador del cel de radiació infraroja.

Des de el seu llançament el febrer de 2006 l’AKAI, un projecte de l’Agencia d’Exploració Aeroespacial del Japó (JAXA), amb la participació de l’Agencia Espacial Europea (ESA), ha generat informació així com imatges excepcionals d’un Univers infraroig. Els nous resultats, van ser presentats la setmana passada en la reunió anual de la Societat Astronòmica Nacional del Japó, mostrant vistes d’estrelles en el mateix final de la seva vida, romanents de supernoves dins de nuclis actius de galàxies, on segurament hi han forats negres envoltats per núvols de gas molecular.

L’estudi de la formació i evolució de les estrelles, i més concretament l’evolució de les galàxies a l’Univers, els satèl·lits infrarojos com l’AKAI tenen un clar avantatge. El material expulsat a l’espai interestel·lar per les estrelles velles, és escalfat per la radiació de les estrlles més joves, i per les col·lisions amb el material ja present a l’espai, d’aquesta manera aquesta energia és remet en forma de radiació infraroja.

Aquesta imatge ens mostra la nebulosa de reflexió IC4954/4955 enregistrada per l’AKAI. La nebulosa està situada en la constel·lació de Vulpecula, a una distància d’uns 6500 anys llum de nosaltres. La fotografia és una combinació de set filtres de diferents longituds d’ona d’infraroig, d’aquesta manera ens revela les diferents formacions d’estrelles a través de tres generacions diferents d’evolució estel·lar. La regió que cobreix aquesta imatge correspon a una àrea de 13 per 20 anys llum aproximadament.

akai1.jpg

més informació a, http://www.esa.int/esaCP/SEM9PZS4LZE_index_0.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 25, 2007 4:12 pm

    […] 28 Març 2007. Noves imatges del satèl·lit Akai. […]

Deixa un comentari