WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:06:52' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La NASA ens mostra la potencialitat de les estrelles de neutrons.

Les estrelles de neutrons són conegudes també com els zombis del cosmos, ja que brillen tot i estar tècnicament mortes, ja que s’alimenten d’una estrella veïna que l’hi proporciona la seva matèria.

Quan el combustible d’una estrella massiva s’esgota, és col·lapsa sota la seva pròpia gravetat, aixafant el seu nucli disparant les seves capes exeriors en una explosió de supernova que pot ser equivalent a mil milions de sols.

El nucli comprimit per la gravetat a una densitat inconcebible (una cullereta de cafè equival a mil milions de tones de pes), forma part d’una estrella de neutrons. Tot i que la fusió nuclear sostinguda en la vida de l’estrella es va apagant encara brillen amb una calor residual de la seva explosió i de radiació que genera el camp magnètic que es concentra en el seu nucli col·lapsat i que pot ser equivalent a un bilió de vegades el camp magnètic de la Terra.

Encara que l’estrella mare podria tenir més de dos milions de quilòmetres de grandària, l’estrella de neutrons només tindria la mida d’una ciutat. No obstant això, la seva intensa gravetat es capaç d’atraure una gran quantitat de matèria cap ella, equivalent a 1,4 vegades la massa del Sol, o de 460.000 vegades la massa de la Terra.

601940main_ms-pulsar-lgweb.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari