WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:45:40' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Nanes blanques, estrelles antigues.

Acostant-nos als límits de la visió del Telescopi Espacial Hubble, ha descobert les restes cremades més antigues d’estrelles de la nostra galàxia, en una imatge capturada l’any 2002. Aquestes febles i velles “estrelles de rellotgeria”, ens mostren una visió totalment independent de l’edat de l’univers, sense necessitat de recórrer a les mesures d’expasió de l’univers.

Les nanes blanques més antigues observades pel Hubble, tenen unes edats que oscil·len entre els 12 i 13 mil milions d’anys. Amb aquestes observacions el Hubble ens mostrenn com es van formar les estrelles poc després de mil milions d’anys del naixement de l’univers en el Big Bang, d’aquesta manera els astrònoms poden calcular l’edat absoluta de l’univers.

Investigacions anteriors del Hubble, establixen una edat de l’univers entre els 13 i 14 mil milions d’anys, una taxa que els astrònoms han intentat comparar amb d’altres tècniques.

La nova datació amb les observacions fetes amb el Hubble, s’han realitzat dins del cúmul globular situat a la constel·lació de l’Escorpi a 5.600 anys llum de nosaltres.

600759main_image_2097_800-6.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari