CID 1711 i CID 3083: encontres galàctics propers.

Uns astrònoms estan fent una recerca per demostrar una predicció on les trobades properes entre galàxies, poden desencadenar un ràpid creixement d’un forat negre supermassiu. La clau d’aquest treball, ha estat la capacitat de treball del Chandra i determinar el creixement actu d’uns forats negres a través dels raigs X que generen.

Els investigadors van estudiar 562 parelles de galàxies, situades amb un rang de distàncies entre els 3.000 i 8.000 milions d’anys llum de la Terra. Van detectar que les galàxies situades en les primeres etapes de col·lisió, donava com a resultat disposar d’un creixement d’un forat negre actiu de les galàxies, en contra de les galàxies que es trobaven solitàries.

Aquestes imatges compostes de dues parelles de galàxies, formen part d’aquesta recerca. Les dades d’aquestes imatges, han estat capturades per l’Observatori de raigs X Chandra (en color popra) i les dades del Telescopi Espacial Hubble (en color daurat). En ambdues imatges, la regió més intensa de radiació X, està situada en el centre  i ens mostra el gas escalfat a milions de graus de temperatura a mesura que cau cap el forat negre supermassiu situat en el centre de la galàxia.

Els autors de la recerca calculen que gairebé una cinquena part de tots els forats negres moderadament actius és troben en galàxies que experimenten interaccions en les primeres etapes de la seva formació. Això deixa al descobert la pregunta de saber quins són els esdeveniments responsables d’alimentar el 80% restant del creixement dels forats negres. Alguns d’aquests poden incloure les últimes etapes de la fusió entre dues galàxies. Esdeveniments menys violents, com el gas que cau a l’halo galàctic, o la interrupció de petites galàxies satèl·lits, que també poden tenir un paper important en aquest creixement.

cid.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

The document has moved here.