WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:26:36' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

L’albedo d’un asteroide.

Aquest gràfic ens mostra, que els sensors de detecció infrarojos situats en els telescopis són els més adequats per localitzar petits asteroides, que alhora acostumen a sr molt foscos i per tant més difícils de detectar amb telescopis que treballen en llum visible. La part superior del gràfic ens mostra asteroides de la mateixa mida, però de diferents composicions tal com els observariem en llum visible. Un asteroide que té una superfície més brillant (o albedo) aparaixerà més brillant, que un asteroide fosc tot i que són de la mateixa mida. Això es deu a que un asteroide més brillant reflectirà més llum visible del Sol.

La part inferior del gràfic ens mostra els mateixos tres asteroides quan s’observen en llum infraroja. Semblen tenir la mateixa brillantor, independentment del seu albedo. Objectes de la mateixa mida i que irradien la mateixa quantitat de llum infraroja, com a conseqüència d’haver estat escalfat per la mateixa llum del Sol. És més fàcil per un telescopi infraroig observar un petit i fosc asteroide, ja que aquest instrument detecta els senyals de calor i no la poca llum reflectida pel Sol.

c-asteroidalbedos-med.jpg

Si voleu més infomació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80