WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:13:19' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Retrat d’una imperfecta però bonica espiral.

No totes les galàxies espirals tenen que ser perfectes com una obra d’art. Messier 96, també coneguda com NGC 3368, és un d’aquests casos; el seu nucli està desplaçat del centre, el seu gas i pols estan distribuïts asimètricament i els seus braços estan malt definits. Però aquest retrat, capturat amb l’instrument FORSI1 situat en el Very Large Telescope de l’ESO, ens mostra en el cas de Mesier 96, que l’imperfecció és bellesa. El cor de la galàxia es compacte però radiant i els foscos núvols de pols al seu voltant són un delicat remolí que arriba fins el seu nucli. Els braços en espiral, estructures malt distribuïdes de joves estrelles, ens mostren un collaret de perles blaves.

Messier 96 està situada en la constel·lació de Leo. Es la galàxia més gran del grup local de Leo I; incloent-t’hi els braços espirals més externs, s’estén prop de 100 mil anys llum de diàmetre (semblant a la nostra Via Làctia).

Una multitud de galàxies situades en un segon pla, s’observen a través de la pols de la galàxia. La més espectacular, és una que podem observar de cantó, degut a una alineació casual, a l’esquerra de Messier 96.

potw1143a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari