WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 10:15:38' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La sonda Dawn inicia una nova òrbita de recerca al voltant de Vesta.

La sonda Dawn ha completat una suau espiral en la seva òrbita per observar de més a prop l’asteroide gegant Vesta. La Dawn va començar a envir dades cietífiques el passat dia 29 de setembre des de aquesta nova òrbita, coneguda com “òrbita cartogràfica d’alta alçada” (HAMO).

En aquesta òrbita, la distància mitja de la nau a la superfície de Vesta, és d’uns 680 quilòmetres, es a dir quatre vegades més a prop de la distància anterior de recerca. Quan la Dawn és trobi en el costat diürn de Vesta, apuntarà els seus instruments científics per aconseguir les dades, que les transmetrà quan surti al costat nocturn i que llavors les enviarà a la Terra.

La part més important de la nova òrbita de la sonda, serà la freqüència girant al voltant de Vesta. Fins ara la sonda girava al voltant de Vesta un cop cada tres dies, a partir d’ara ho farà en poc més de 12 hores. El HAMO està previst que funcioni uns 30 dies, durant els quals la sonda donarà a prop de 60 voltes a Vesta.

Els científics esperen que d’aquesta manera podrna confeccionar un mapa topogràfic molt detallat mostrant l’alçada de les seves muntanyes, o les profunditats dels seus cràters.

HAMO, té previst tres objectius de recerca: fer un mapa de la superfície il·luinada de Vesta en color, proporcionar imatges en format estèreo i adquirir dades per fer els mapes en llum visible i de radiació infraroja. A més és podrà aconseguir mesuraments molt precisos de la gravetat de Vesta.

593269main_pia14799-43_946.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari