WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 07:15:42' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Explosions de raigs X a un planeta.

Una estrella situada a prop d’un planeta està enviant una intensitat equivalent a cent mil vegades més radiació X que rep la Terra del Sol.

Aquestes noves dades de l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA i el Telescopi Europeu del Sud Very Large Telescope (VLT), indiquen que la radiació d’alta energia evapora al voltant de 5 milions de tones de matèria del planeta cada segon. Aquest resultat dòna una idea de a difícil supervivència d’alguns planetes.

El planeta conegut com CoRoT-2b té una massa equivalent a 3 vegades el planeta Júpiter (Júpiter té una massa equivalent a 1000 vegades la Terra) i que òrbita a la seva estrella a una distància gairebé deu vegades la distància entre la Terra i la Lluna.

El sistema planeta i estrella CoRoT-2, es va descobrir amb la tècnica del trànsit, aquesta estrella està situada a una distància de 880 anys llum de la Terra.

corot.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari