WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:52:01' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La missió Kepler descobreix un planeta en un sistema binari.

L’existència d’un món amb una doble posta de Sol, com podem observar en una seqüència de la pel·lícula Star Wars de fa uns 30 anys, és ara un fet científic demostrat. La missió Kepler de la NASA, ha realitzat la primera detecció inequívoca d’un planeta circumbinari (un planeta que orbita a dues estrelles) i que està a uns 200 anys llum de nosaltres.

A diferècia de Tatoine (el planeta d’Star Wars), el planeta descobert és fred, gasós i res fa pensar que pugui albergar vida, però el seu descobriment demostra la diversitat de planetes que pot tenir la nostr galàxia. Una investigació anterior havia suggerit l’existència de planetes circumbinaris, tot i que la confirmació ha estat difícil d’assolir. El Kepler va detectar el planeta conegut com, Kepler-16b i el va detectar gràcies al sistema d’observació per trànsit, on la brillantor de l’estrella queda atenuada pel planeta al passar per davant.

“Aquest descobriment confirma una nova classe de sistemes planetaris, que podrien aixoplugar vida”, confirma l’investigador principal del Kepler, William Borucki. “Tenint en compte que la majoria d’estrelles de la nostra galàxia disposen de sistemes binaris, millora les possibilitats de trobar vida en moltes més estrelles”.

587851main_kepler16_planetp.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 13, 2013 12:58 pm

    […] 19 Setembre 2011. La missió Kepler descobreix un planeta en un sistema binari. […]

Deixa un comentari