Un rar llac a l’interior d’un cràter del planeta Mart.

El cràter Holden d’uns 140 quilòmetres de diàmetre, el podem observar fàcilment a la part esquerra de la imatge, mentre que a la dreta s’observen les restes del cràter Eberswalde, amb un diàmetre aproximat de 65 quilòmetres. Ambdós estàn situats en les terres altes del sud del planeta Mart. El nord el tenim situat a la dreta de la imatge.

Aquesta imatge va ser capturada per la sonda Mars Express, en unes coordenades aproximades de 25º de latitud Sud i 326º de longitud Est, durant la seva òrbita número 7.208 que correspon al dia 15 d’agost de 2009. La imatge disposa d’una resolució de 22 metres per píxel.

El cràter Eberswalde  conté un rar cas de delta marcià. Canals que alimentaven el llac del cràter i que encara estan molt ben conservats. Els dipòsits i els canals ens proporcionen en conjunt ua clara indicació de la peseència d’aigua superfícial durant la història primerenca de Mart.

521-20110805-7208-6-co-01-e.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.


301 Moved Permanently