La nana més freda.

El Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE), un satèl·lit de la NASA, ha descobert la nana marró més freda coneguda fins ara i que podem observar-la com un punt de color verd en aquesta imatge infraroja. Anomenada WISE 1828-2650, és una estrella amb una temperatura més freda que la d’un cos humà, és a dir amb una temperatura propera als 25 graus Celsius.

Igual que altres nanes marrons, aquest objecte va començar la seva vida com una estrella col·lapsant-se sota el seu propi pes en una densa esfera de gas. Però a diferència d’una estrella convencional, aquesta nana marró no va tenir suficient massa com per fusionar els àtoms en el seu nucli i d’aquesta manera generar la brillantor constant de les estrelles.

En lloc d’això no ha deixat de refredar-se i esvair-se des del seu naixement i ara només emet una fleble quantitat de llum infraroja. Els sensibles detectors del WISE han estat capaços de enregistrar la seva llum en un període que va del mes de gener de 2010 al febrer de 2011.

WISE 1828+2650 és troba en la constel·lació de la Lyra. En aquesta imatge podem observar que els punts de color blau, corresponen a una barreja d’estrelles i galàxies.

wise2011-028-annotated.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

The document has moved here.