Joves estrelles de colors.

El New Technology Telescope (NTT) de l’ESO situat a l’observatori de La Silla, va aconseguir aquesta impressionant imatge del cúmul obert NGC 2100. Aquest cúmul de brillants estrelles. té una edat aproximada de 15 milions d’anys i està situat en el Gran Núvol de Magallanes, una galàxia veïna de la nostra Via Làctia. El cúmul està envoltat de brillant gas que prové de la propera Nebulosa Tarantula.

Els observadors acostumen a passar per alt NGC 2100 degut la seva proximitat precisament a la Nebulosa Tarantula i al súper cúmul estel·lar RMC 136. El gas incandescent de la Nebulosa Tarantula intenta aconseguir l’atenció d’aquesta imatge, amb els seus brillants colors , que provenen de les regions exteriors de la nebulosa.

Aquesta nova imatge va ser generada a partir d’exposicions fetes a través de diferents filtres de colors amb l’intrument EMMI, situat en el New Technology Telescope de l’ESO. Les estrelles apareixen amb els seus colors naturals, mentre que la llum d’hidrogen ionitzat (en color vermell) i l’oxigen (en color blau) està sobreposada.

eso1133a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari