WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:18:04' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Observant el gel de diòxid de carboni a finals d’estiu.

Mart és un planeta amb uns canvis de temperatura molt grans entre l’hivern i l’estiu, en comparació amb el planeta Terra. La seva atmosfera és refreda prou com per congelar el diòxid de carboni durant l’hivern, però aquest gel és torna inestable quan l’estiu més càlid arriba a sublimar (transformar el gel a gas directament).

A prop del pol sud, el gel és manté prou fred com per mantenir aquesta capa de gel durant tot l’any, arribant fins i tot a engruixir any rere any aquesta estructura.

Aquesta imatge ens mostra una regió de la capa de gel de diòxid de carboni permanent. Aquesta capa de gel d’uns 3 metres de gruix podem observar-ho per sobre de la superfície. També observem unes estructures circulars d’uns 60 metres de grandària.

Les diferències de color de les parets són degudes a la pols barejada amb el gel. La majoria d’aquests murs estan coberts per un brillant gebre, que al descongelar-se mostren veritablement els seus colors al final d’estiu.

esp_023464_0945.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 6:36 pm

    […] 10 Setembre 2011. Observant el diòxid de carboni a finals d’estiu. […]

Deixa un comentari