Volant per sobre de l’emplaçament ALMA.

Volant en direcció sudoest per sobre el pla de Chajnantor a 5.000 metres d’alçada en els Andes xilens, observem aquesta impressionant construcció del Lloc d’Operacions del Conjunt ALMA (AOS) per les seves inicials en anglés. A més del nombre creixent d’antenes, s’està construint la xarxa de camins per on hauran de ser transportades a través del pla. La fotografia va ser feta el dia 24 de març de 2011, on podem observar algunes antenes que ja havien estat instal·lades.

ALMA és el Gran Conjunt Mil·limétric i submil·limétric d’Atacama, que estarà format per 66 antenes. El conjunt principal consistirà amb 50 antenes de 12 metres de diàmetre, que podran estar separades entre elles, per distàncies variables entre els 150 metres i 16 quilòmetres. A més del conjunt principal, ALMA disposarà d’un segon conjunt de 4 antenes de 12 metres i 12 antenes de 7 metres. En utilitzar la tècnica de l’interferometria , ALMA funcionarà com un únic telescopi gegant i que d’aquesta manera permetrà als astrònoms observar el fred univers amb una precisió sense precedents.

potw1134a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 7:31 pm

    […] 7 Setembre 2011. Volant per sobre l’emplaçament ALMA. […]

Deixa un comentari