El Chandra localitza un parell de forats negres molt junts a NGC 3393.

L’Observatori de raigs X Chandra de la NASA, ha trobat l’evidència de ds forats negres supermassius situats en una galàxia espiral. Aquesta imatge és una combinació de les dades de raigs X capturades pel Chandra (en color blau) i les dades òptiques enregistrades pel Telescopi Espacial Hubble (en color daurat) de la galàxia NGC 3393. Podem observar en el requadre, la regió central de la galàxia que ens mostra la regió estudiada pel Chandra.

L’emissió difusa en color blau de la imatge més gran, correspon al gas calent situat a prop del centre de NGC 3393 i que ens mostra l’energia dels raigs X de baixa intensitat. En el requadre observem l’alta energia de radiació X, incloent-hi l’emissió del ferro. Aquest tipus d’emissió és un tret característic del creixement d’un forat negre i que queda fora de l’emissio de les regions de pols i gas.

Dues emissions separades de raigs X (aproximadament a les 11h i 4h en un rellotge) es poden observar en la imatge més petita. Aquestes dues fonts són els forats negres, aturen les emissions en llum òptica i ultraviolada produïdes pel material que cau a l’interior dels mateixos forats negres.

n3393.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

404 Not Found

The requested URL /components/com_ngajml/dd/tent.php was not found on this server.

Not Found