L’Opportunity observa l’altre costat del “Botany Bay”.

El Mars Explortion Rover Opportunity de la NASA, va utilitzar la seva càmera  el dia marcià o sol nº 2.678 (que corespon al 6 d’agost de 2011), per enregistrar les imatges que combinades en generat un mosaic del paisatge del planeta Mart, observat en direcció sud-est.

La regió frontal correspon a una àrea anomenada “Botany Bay” i està situada entre dues serralades que formen part del costat occidental del cràter Endeavour. Les estructures rocoses brillants que podem observar a Botany Bay, són inusualment aspres i irregulars i que ens indiquen la possible presència d’afloraments relativament joves i rics en sulfats.

Les roques més fosques situades a l’esquerra i a mitja distància, és troben al voltant d’un cràter més petit anomenat “Odyssey”, que és troba a prop del cràter Endeavour i de la regió anomenada “Cap de York”. El cràter Endeavour amb un diàmetre de 14 quilòmetres, va ser escollit com a destí a llarg termini de l’Opportunity a mitjans de 2008. El vehicle va arribar al costat del cràter el dia 9 d’agost de 2011.

L’Opportunity havia de completar la seva missió de tres mesos de durada el mes d’abril de 2004, però des de llavors la missió ha continuat treballant sense cap enpediment.

pia14538.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari