WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:15:21' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Unes pel·lícules del Hubble, ens ofereixen una visió sense precedents dels jets de les joves estrelles.

Les estrelles no són tímides alhora d’anunciar el seu naixement. Envien dolls d’energia i grans quantitats de gas brillant a velocitats supersòniques en direcions oposades a través de l’espai.

Tot i que els astrònoms durant dècades han analitzat les imatges fixes d’aquests dolls estel·lars, ara podem observar els seus moviments en pel·lícules, gràcies al Telescopi Espacial Hubble.

Un variat equip de científics lidetat per l’astrònos Patrick Hartigan de la Universitat Rice de Houston, han recollit suficients imatges d’alta resolució del Hubble d’urant un període  de 14 anys per generar uns “time-lapse”, on podem observar els jets expulsats per les joves estrelles.

Les imatges en movimente ens ofereixen una visió única d’aquests fenòmens estel·lars que van canviant en només pocs anys. La majoria dels processos que mostren els canvis en escales astronòmiques, són molt més llargs que una vida humana.

Les pel·lícules ens mostren els moviments dels fluxos d’una manera ràpida, en forma de llàgrimes estel·lars. Mai s’havien observat aquests detalls en forma de jet, o de nusos de gas brillant amb regions enfosquides, o d’altres en col·lisió. Aquests fenòmens ens proporcionen la informació per entendre les fases finals del naixement d’una estrella com el Sol, ara fa uns 4.500 milions d’anys.

hs-2011-20-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 9:59 pm

    […] 3 setembre 2011. Unes pel·lícules del Hubble, ens ofereixen una visió sense precedents dels jets de les joves estrelles. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80