WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:27:54' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Objectes trans-Neptunians, ens mostren la història del Sistema Solar.

Un equip internacional d’astrònoms utilitzant les dades del Telescopi Gemini Nord, han mostrat una nova informació respecte a l’origen del Sistema Solar exterior, mitjançant el mesurament de les òrbites mútues de sistemes binaris molt llunyans entre si, situats més enllà de Neptú, en el gelat Cinturó de Kuiper. Els investigadors han conclòs que aquests objectes “trans-Neptunians binaris”, s’han format en la seva ubicació actual, a diferència d’altres teories que indicaven que s’haurien format a partir del col·lapse del material del disc que varen produir els planetes i altres cosos sòlids del Sistema Solar.

Els sistemes binaris es troben en la majoria de  les poblacions d’objectes menors, com poden ser els asteroides, però són més escassos els sistemes binaris en el Cinturó de Kuiper, a causa de la separació entre els objectes de la mateixa grandària. Ara, un equip de recerca dirigit per Alex Parker, membre del Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, ha observat amb el Telescopi Magellan, el Very Large Telescope i el Gemini Nord, objectes d’aquestes característiques.

Per observar aquests objectes, cal una resolució extremadament bona i només és possible amb condicions atmosfèriques molt estables. Amb temps d’exposició curts i un bon “seeing”, s’ha aconseguit aquests resultats. Les dades van prendre mesures d’alta precisió de les posicions relatives dels components binaris, sense l’ús d’òptica adaptativa o imatges de telescopis situats a l’espai. El nivell de precisió assolit va ser comparable a mesurar l’amplada d’un cabell humà a més d’un quilòmetre de distància.

binary_orbits01.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 6:36 pm

    […] 1 Setembre 2011. Objectes trans-Neptunians, ens mostren la història del Sistema solar. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80