WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-23 21:36:15' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Coves i cràters.

A principis d’aquest any, l’equip de recerca de la càmera CTX, va observar un cràter situat a prop del volcà Mons Pavonis, que conté una taca fosca en el seu interior. Amb més precisió la càmera HiRISE, ha aconseguit observar aquesta regió amb aquestes característiques geològiques tan inusuals.

La taca fosca va resultar ser una “lluerna”, una obertura d’una cavrna subterrània d’uns 35 metres de diàmetre. Coves com aquestes és formen sovint en regions volcàniques, quan el fluxos de lava solidificada a la part superior, segueixen fluint per sota de la seva escorça sòlida. Aquest riu de lava pot drenar el tub per on abans fluia la lava. Podem calcular l’ombra d’aquesta estructura per deduïr que la fossa té una produnditat d’uns 20 metres.

L’origen del forat més gran que aquest segueix senr encara un misteri. A finals d’aquest any la càmera HiRISE, podrà aconseguir una segona imatge de la mateixa regió per tal de generar una imatge estèreo. Amb aquesta informació, segurament podrem disposar de les dades necessàries per conèixer el seu origen.

esp_023531_1840.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari