WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:25:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una espiral en la constel·lació de Leo.

Aquesta nova imatge capturada amb el Very Lage Telescope, ens mostra NGC 3521, una galàxia espiral situada a uns 35 milions d’anys llum de nosaltres, en la constel·lació de Leo. Amb uns 50.000 anys llum de grandària, quest espectacular objecte, disposa un brillant i compacte nucli, envoltat per una estructura clarament detallada.

Les característiques més vistoses de la brillant galàxia NGC 3521, són els seus llargs braços espirals marcats amb regions de formació estel·lar, alhora que també disposa d’estructures fosques de pols. Aquestes galàxies disposen de braços espirals “esponjosos” que contrasten am els braços arrossegats més grans, com podrien ser els de la galàxia Whirpool o M 51, descoberta per  Charles Messier.

NGC 3521 és brillant i relativament propera i que per tant pot ser observada amb telescopis petits, com el que va utilitzar Messier per posar-la en el seu catàleg d’bjectes bromosos o de tipus cometari.

Quan Messier va publicar l’última versió del seu catàleg l’ay 1784, un altre famós astrònom, William Herchel va descobrir que NGC 3521 disposava d’un “centre brillant envoltat de nebulositat”.

En aquesta fotografia del VLT, els acolorits encara que malt definits braços espirals, reemplacen la “nebulositat”, que Herchel va observar.

eso1129a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari