WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:15:16' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Observan el costat oest del cràter Endeavour.

Podem observar el costat oest del cràter Endeavour, en direcció sud en aquesta imatge en color presa pel Mars Exploration Rover Opportunity. Aquest cràter amb un diàmetre aproximat de 22 quilòmetres, es  25 vegades  més gran que qualsevol cràter que hagi visitat l’Opportunity durant l’estada de prop de 90 mesos del ròver en el planeta Mart.

Des d’aquesta visió la qual s’aconseguit amb un mosaic de diferents imatges, preses amb la càmera panoràmica (Pamcam) durant el dia marcià, o sol número 2678 i que correspon al dia 6 d’agost de 2011, just abans de la posta de Sol.

El cràter Endeavour va ser el destí del ròver Opportunity després de visitar el cràter Victoria l’agost de 2008. Endeavour ofereix la possibilitat d’estudiar dipòsits gelògics que fins ara no havia observat l’Opportunity.

Les roques que s’observen en tons clars són similars a les observades fins ara per la sonda Opportunity en la major part de la seva missió. No obstant això, les roques de tonalitats més fosques són diferents a les observades fins ara.

La regió situada en un primer pla està coberta per esfèrules riques en ferro anomenades “nabius” i que l’Opportunity ha observat des dels primers dies del seu aterratge, tenen una grandària aproximada de 5 mm de diàmetre.

pia14508.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 7:31 pm

    […] 13 Agost 2011. Observant el costat oest del cràter Endeavoaur. […]

Deixa un comentari