WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:51:25' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un cel fosc i un desert blanc.

El cel nocturn sobre el Cerro Paranal, ón s’hi aixopluga el Very Large Telescope (VLT) de l’ESO, està fosc i puntejat de brillants estrelles de la Via Làctia i de galàxies llunyanes. El que és molt rar és observar tant contrastada la superfície del terra amb el cel d’aquesta fotografia, que ens mostra una suau capa de neu trencada per la foscor del terra que hi ha a sota.

La fotografia va ser enregistrada la setmana passada, abans de sortir el Sol per Yuri Belestsky, que treballa com astrònom a l’observatori Paranal de La Silla. Ell a m és de captar aquest bell paisatge nevat d’Atacama i les cúpules del VLT en el cim de la muntanya, va enregistrar un increïble cel nocturn. A l’esquerra del VLT podem apreciar el rastre d’un satèl·lit artificial i a la dreta el rastre d’un meteorit.

El Cerro Paranal és una muntanya de 2.600 metres d’alçada situada en el desert d’Atacama a Xile.

potw1132a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:33 pm

    […] 12 Agost 2011. Un cel fosc i un desert blanc. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80