WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 20:15:46' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un xarxa d’ardents galàxies vermelles, podria ser la clau de l’evolució galàctica.

Un equip d’astrònoms de la Universitat de Tòquio i de la Societat Nacional Astronòmica del Japó (NAOJ), han identificat la situació d’unes estrelles vermelles en formació en llunyanes galàxies, situades en un cúmul a quatre mil milions d’anys llum de la Terra. Una observació panoràmica realitzada amb el Telescopi Subaru, ens ha mostrat aquests resultats. Els científics suposen que aquestes “galàxies vermelloses ardents”, es troben en una fase de transició d’una generació jove a una de més adulta i que ens demostren l’espectacular evolució d’aquestes galàxies en un entorn d’un cúmul.

El naixement de les galàxies va succeir fa més de deu mil milions d’anys. Reunides per la seva pròpia gravetat, les primeres galàxies és van formar en estructures petites. Durant aquest procés d’acreció,les propietats d’aquestes estructures s’anaven modificant. Per exemple, en els cúmuls de galàxies on hi ha una gran densitat, les galàxies acostumen a ser el·líptiques o lenticulars, mentre que les galàxies que evolucionen d’una manera més solitaria tendeixen a convertir-se en espirals. La manera de com evolucionen les galàxies, és hores d’ara, un dels majors misteris de l’astronomia actual.

De quina manera evolucionen les galàxies ?. Aquesta és una recerca de molts astrònoms que per intentar comprendre aquesta circumstància, investiguen els llunyans cúmuls galàctics, per tal d’observar l’univers primitiu. Un equip de recerca dirigit pel doctor Yusei Koyama, utilitzant el Subaru Prime Focus Camera (Suprime-Cam), han aconseguit imatges de cel profund del ric cúmul galàctic, anomenat CL0939 4713, situat a uns quatre mil milions d’anys llum de nosaltres. L’equip ha utilitzat un filtre especil per detectar l’hidrogen-alfa de la línia emesa per l’hidrogen ionitzat. Koyama i els seus companys de recerca, han comparat les imatges preses amb i sense filtre per identificar més de 400 galàxies que mostren un exces en Hidrogen-alfa. Inesperadament han detectat un nombre molt gran de galàxies de formació estel·lar en color vermell. Encara ha estat  més interessant estudiar l’ubicació d’aquestes galàxies vermelles tal com podem observar en aquesta imatge.

fig1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 6:37 pm

    […] 8 Agost 2011. Una xarxa d’ardents galàxies vermelles,  podria ser la clau del’evolució galàctica. […]

Deixa un comentari