WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:53:17' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Telescopi Herchel detecta molècules d’oxigen a l’espai.

L’observatori Espacial Herchel ha detectat amb els seus instruments d’observació infraroja, la presència de molècules d’oxigen a l’espai. Aquestes molècules van ser descobertes a la nebulosa de formació estel·lar d’Orió.

Els àtoms individuals d’oxigen a l’espai són força comuns, especialment al voltant d’estrelles massives. No obstant això, l’oxigen molecular que representa al voltant del 20 per cent de l’aire que respierem, ha eludit fina ara l’observació dels astrònoms.

“L’oxigen en forma de gas va ser descobert en la dècada de 1770, però ens ha portat més de 230 anys en determinar en certesa que aquesta molècula tant simple, existeix a l’espai”, ha comentat en Paul Goldsmith, membre de l’equip de recerca del Herchel.

Els astrònoms han buscat les molècules a l’espai utilitzant per aquesta missió globus, així com telescopis terrestres i espacials. El telescopi suec Odin, va descobrir aquesta molècula l’any 2007, però aquesta observació no havia estat confirmada fins ara.

Goldsmith i el seu equip de recerca, proposa que loxigen pot estar tancat dins del gel d’aigua en les partícules de pols. Creuen que l’oxigen que ha detectat el Herchel en la Nebulosa d’Orió és va formar després que la llum d’una estrella escalfés el gel, alliberant l’aigua que és va convertir en molècules d’oxigen.

576270main_pia14406-43_946.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari