La missió Juno, estudiarà el camp magnètic de Júpiter.

Quan parlem de camps magnètics, Júpiter és el planeta que en disposa en més potència del Sistema Solar.

Estudiar aquest motor o dinamo, és un dels principals objectius de la missió Juno de la NASA. Una missió amb una duradà d’uns cinc anys i que té previst el seu llançament a l’espai durant aquest mes d’agost, i que el durà a fer un viatge d’uns 600 milions de quilòmetres . Juno orbitarà al planeta Júpiter durant un any, investigant l’origen i evolució d’aquesta estructura amb vuit instruments situats a bord de la sonda. A més d’estudiar el camp magnètic, també ho farà del camp gravitatori, l’observació de les aurores, així com de la presència d’aigua i amoníac a l’atmosfera d’aquest gegantí planeta.

“La primera observació valuosa sobre el camp magnètic de Júpiter va ser obtinguda pels Pioner 10 i 11, unes missions de la NASA enviades en la dècada de 1970 i posteriorment pels Voyager 1 i 2 a finals dels 70″, comenta en Jack Connerney, principal  responsable de la missió Juno i cap de l’equip del magnetòmetre. “Més enllà d’estudiar els satèl·lits del plnaeta, la missió Juno (un orbitador polar) serà la pimera missió en enregistrar gràficament el camp magnètic de Júpiter”.

“Estudiar el camp magnètic de Júpiter, és una de les poques maneres de conèixer amb més detall l’estructura interna del planeta”, comenta l’Steven Levin, responsable del projecte científic de la missió.

575989main_juno20110727-6-4.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:33 pm

    […] 3 Agost 2011. La missió Juno, estudiarà el camp magnètic de Júpiter. […]

Deixa un comentari