WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 20:14:07' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El VST mira més enllà del triplet de Leo.

Aquesta espectacular imatge capturada amb el VST (VLT Survey Telescope) i la seva càmera OmegaCAM, ens mostra un brillant triplet de galàxies situades en la constel·lació de Leo. Però a més de les galàxies que podem observar en un primer pla, és poden apreciar uns tènues objectes de fons que han cridat l’atenció als astrònoms. L’aguda visió del VST i el poder de resolució de l’OmegaCAM, ens mostra aquesta visió llunyana de l’univers.

El VST és un recent telescopi instal·lat a l’Observatori Paranal de l’ESO. Aquest és un telescope d’avantguarda de 2,6 metres de diàmetre amb una càmera gegant de 268 megapíxels (OmegaCAM). Com indica el seu nom el VST és dedica al rastreig del cel amb llum visible i és fins ara el més gran del món que és dedica a aquesta missió.

El triplet de Leo, és un magnific grup de galàxies en interacció i que estan situades a uns 35 milions d’anys llum de nosaltres. Les tres galàxies són espirals, com la nostra pròpia Via Làctia, tot i que en una perspectiva que no ho semblen. NGC 368 a l’esquerra de la imatge, la podem observar de perfil, amb  amples franges de pols al llarg del pla galàctic. Els objectes Messier 65 (a dalt a la dreta) i Messier 66 (a baix a la dreta), estan prou inclinats com per apreciar la seva estructura de braços espirals.

eso1126a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari