WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 16:47:24' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Roques especials al cràter Gale.

Aquesta imatge obliqua d’un turó situat a l’interior del cràter Gale, situat en el planeta Mart, ens mostra una regió de gran interès científic, segons ha comentat els membres de la missió Mars Science Laboratory.

Aquesta àrea és la base d’un turó, situat més enllà d’un camp de dunes. En aquest cas, els instruments situats en òrbita de la sonda Mars Reconnaissane Orbiter, han detectat els senyals de minerals d’argila, com poden ser les sals de sulfat. Els científics que estudien el planeta Mart, tenen diverses hipòtesis respecte a aquests minerals que mostren els canvis del clima marcià, en particular els canvis en la qualitat de l’aigua en la superfície de Mart. El ròver Curiosity que formarà part de la missiò Mars Science Laboratory, utilitzarà els seus instruments per completar aquesta recerca i estudiar els minerals i donar-nos una visió més completa de l’antic clima de Mart. Aquestes roques són també un objectiu prioritari per la comprovació de l’existència de possibles molècules orgàniques, ja que en aquest medi podria haver estat habitable i suportar d’aquesta manera la vida microbiana.

Aquest canyò és va formar a partir de diferents capes que contenen minerals d’argila i sals de sulfat per deposició (marcat en fletxes). El canyò, igual que el Gran Canyò situat a Arizona, exposa les seves capes de pedra que representen desenes o centenars de milions d’anys que indiquen els canvis climàtics. El ròver Curipsity serà capaç d’investigar aquestes capes i descobrir d’aquesta manera el clima antic del planeta.

pia14298.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 7:55 pm

    […] 30 Juliol 2011. Roques especials al cràter Gale. […]

Deixa un comentari