WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 23:10:23' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

L’Spitzer observa l’aranya de les estrelles.

Això que veiem no són insectes atrapats en un tela d’aranya. Unes són estrelles de la nostra pròpia galàxia, la Via Làctia que les podem observar davant d’una altre galàxia espiral, anomenada IC 342. El Telescopi Espacial Spitzer de la NASA va capturar aquesta imatge en llum infraroja, on ens mostra clarament les brillants regions plenes de pols.
Situada a una dstància d’uns 10 milions d’anys llum, IC 342 és troba relativament a prop, considerant els estàndards de les distàncies entre galàxies. No obstant això, des del nostre punt d’observació és difícil observar aquesta galàxia, ja que està situada darrera del nostre disc de pols. Aquesta pols fa que ssigui difícil observar-la en llum visible, però la llum infraroja pot travessar aqust vel amb certa facilitat.
Mentgre que les estrelles de la nostra galàxia apareixen com a punts de color blanc i blau, també podem observar la boirina blava d’IC 342 que recull la llum de les seves pròpies estrelles. En color vermell, podem observar les estructures de pols que contenen les regions en formació estel·lar.
El centre de la galàxia, ens podem imaginar la forma d’una aranya, que en realitat és la llar d’un gran esclat de joves estrelles. en les regions situades al seu voltant, observem una petita barra de pols i gas, que està ajudant al naixement d’aquestes noves estrelles.
feature11-06_rec.jpg
Si vleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari