WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:14:12' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Llum solar per sobre del pol Nord de Mercuri.

Aquesta imatge va ser presa amb un angle d’incidència molt alt, per la circumstància que la regió fotografiada estava molt a prop del terminador. A diferència d’un angle d’incidència més baix, on les observacions en color són òptimes, i l’angle d’incidència posa de manifest la morfologia de la superfície. La imatge va ser presa a prop del pol Nord del planeta Mercuri, una regió que rep molt poca llum solar.

Aquesta imatge va ser obtinguda com a part de la recerca del MDIS, una compilació d’imatges en alta resolució de la superfície d’aquest planeta. La morfologia de la superfície cobreix més del 90% de Mercuri amb una resolució mitjana de 250 metres per píxel. Les imatges obtingudes pel mapa de la superfície com a base d’aquest estudi, estan fora de la verticalitat de la llum del Sol (és a dir, amb angles d’incidència alts) on les ombres visibles posin en manifest clarament la topogràfia de les característiques geològiques del planeta.

La imatge va ser obtinguda el dia 19 de juny de 2011, amb la càmera WAC i la MDIS, amb una resolució de 163 metres per píxel.

pia14397.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 7:55 pm

    […] 19 Juliol 2011. Llum solar per sobre del pol Nord de Mercuri. […]

Deixa un comentari