WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 20:06:27' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una abraçada galàctica.

Dues galàxies situads a uns 50 milions d’anys llum de nosaltres, estan entrellaçades dins d’una abraçada galàctica. La galàxia Seyfert NGC 1097, situada en la constel·lació de Fornax (el Forn) i que la podem observar en aquesta fotografia capturada amb l’instrument VIMOS instal·lat en el Very Large Telescope (VLT) de l’ESO. Una petita galàxia el·líptica i comparativament més petita NGC 1097A, també és visible en la part superior esquerra. Hi ha l’evidència que NGC 1097 i NGC 1097A, han interactuat mútuament en un passat recent.

 La galàxia més gran disposa de quatre dolls, molt grans i tènues com per ser observats en aquesta imatge i que emergeixen del seu interior formant una estructura en forma d’X, que representen els dolls més grans observats en longitud d’ona visible. Es ceu que aquests dolls són residus d’una galàxia nana que va ser engolida per NGC 1097 fa alguns milers de milions d’anys.

NGC 1097 és una galàxia Seyfert, el que significa que disposa d’un forat negre supermassiu en el seu interior. De totes maneres, el centre de NGC 1097 és relativament dèbil, el que suggereix que el forat negre central, actualment no està engolint grans quantitats de gas i estrelles.

potw1128a.jpg

Si voleu m és informaiço, premeu aquest enllaç

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari