WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:28:02' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una estructura circular a Xanadú, una regió de Tità.

La sonda espacial Cassini de la NASA, va obtenir aquestes imatges en fals color d’una estructura circular situada en la regió coneguda amb el nom de Xanadú de Tità, una lluna del planeta Saturn. Les imatges, obtingudes per l’espectròmetre visual i infraroig de la sonda Cassini, ens mostra Tità en diferents longituds d’ona.

La naturalesa d’aquesta estructura circular, ha estat objecte de debat, tot i que un grup de científics de la missió Cassini, suggereix un origen d’impacte d’un asteroide o cometa. A l’interior d’aquesta estructura hi ha poc relleu. El centre de l’estructura es troba lleugerament per sota del nivell mig de la superfície circumdant, però encara  no existeixen proves d’un origen del mateix cràter.

Es creu que el possible origen meteòric, podria ser antic i que el mateix material expulsat des del seu interior hauria erosionat les mateixes parets del cràter.

La imatge va ser obtinguda amb l’espectròmetre visual i infraroig, el dia 30 d’abril de 2006. La imatge està centrada a 10 graus de latitud sud i 120 graus de longitud oest. L’equip del VIMS va assignar a cada longitud d’ona de radiació un color: 1,6 microns el color blau, 2.0 microns el color verd i 5 microns el color vermell. La imatge de la dreta està processada de manera de millorar els detalls de l’estructura circular.

pia14311.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari