WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:54:38' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Imatges de Neptú en el seu aniversari.

El dia 12 de juliol, el planeta Neptú estava situat en el mateix lloc on és va descobrir fa gairebé 165 anys. Per commemorar el descobriment, el telescopi Espacial Hubble de la NASA, ha capturat aquestes “imatges d’aniversari” d’aquest gegantí planeta blau-verdós.
Neptú és el planeta més gran i llunyà del nostre Sistema Solar. L’astrònom alemany Johann Galle, el va descobrir el dia 23 de setembre de 1846. En aquest moment s’estan descobrint altres petits planetes més enllà del doble d’aquesta distància. Neptú està situat a uns 4.500 milions de quilòmetres del Sol, és a dir 30 vegades més lluny del que està la Terra de la nostra estrella. Aquest planeta gegant, dona una volta cada 165 anys entorn al Sol.
Aquestes quatre imatges de Neptú, van ser capturades amb la Wide Field Camera 3, situada en el Telescopi Espacial Hubble, durant un interval de 167 hores, entre els  dies 25 i 26 de juny d’aquest any. Les imatges ens mostren els núvols situats a gran alçada entre els hemisferis nord i sud. Els núvols estan compostos per cristalls de gel de metà.
El planeta gegant té estacions de la mateixa manera que la Terra, ja que està inclinada respecte el seu eix ab 19 graus, similar a la Terra que ho està en 23 graus. En lloc de durar alguns mesos, les estacions a Neptú duren uns 40 anys cadascuna.
Aquestes imatges ens mostren  que hi ha més núvols que fa uns anys, quan la majoria dels núvols estaven situats a l’hemisferi sud. Les imatgs del Hubble, ens mostren que l’activitat dels núvols s’ha desplaçat cap a l’hemisferi nord. Ara és el començament de l’estiu a l’hemisferi sud i hivedrn a l’hemisferi nord.
569227main_hubble-neptune-6.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 6:37 pm

    […] 15 Juliol 2011. Imatges de Neptú en el seu aniversari. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80