Una nova visió en color de Mercuri.

Aquesta imatge en color ens mostra dos cràters del planeta Mercuri, anomenats Basho i Bartok. Basho és el cràter situat a prop de l’extrem esquerra de la imatge, i Bartok és el brillant cràter de color groc situat aproximadament en el centre de la imatge. els dos cràters disposen de pics centrals, que en el cas del pic Bartok apareix en color blau, circumstància que indi a l’existència d’un material diferent que va aflorar a l’xterior com a conseqüència de l’impacte.
La imatge va ser aconseguida com a part de la compilació del mapa en color del MDIS. El mapa en colors es compon amb imatges preses a través del WAC, i els vuit filtres diferents de color que cobriran més del 90% de la superfície de Mercuri, amb una rsolució d’1 quilòmetre per píxel. Les imatges en color amb més qualitat s’obtenen quan la nau espacial i la llum del Sol es troba a la màxima alçada. Altres imatges no tenen tanta resolució per la baixa incidència de la llum del Sol i l’angle d’emissió.
La imatge va ser enregistrada el dia 21 de juny de 2011, amb una resolució de 1806 metres per píxel. El cràter Basho, té un diàmetre de 74 quilòmetres.
pia14378.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:34 pm

    […] 14 Juliol 2011. Una nova visió en color de Mercuri. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

The document has moved here.