Un dia de vida.

Aquesta imatge en fals color ha estat capturada per la sonda espacial Cassini de la NASA, enregistrant durant tot un dia una gran tempesta, que és va desenvolupar a partir d’una petita taca que va aparèixer fa uns 12 setmanes al nord del planeta Saturn.
Aquesta tempesta és la més gran i intensa que s’havia observat fins ara en el planeta Saturn, des de la visita de la sonda Voyager. La tempesta encara està activa i tal com podem observar en aquestes imatges, envolta pràcticament tot el planeta, amb una circumferència d’uns 300.000 quilòmetres. De nord a sud, disposa d’una grandària d’uns 15.000 quilòmetres, que correspon a un terç de la circumferència de la Terra. Abasta una àrea equivalent a 4.000 milions de quilòmetres quadrats, és a dir vuit vegades la superfície de la Terra. La tempesta és aproximadamnt 500 vegades més gran de la que va observar la sonda Cassini a l’hemisferi sud.
Els núvols més alts que observem en aquesta imatge disposen d’una pressió atmosfèrica d’uns 100 mil·libars i és troben a uns 100 quilòmetres per sobre dels núvols més tranquils que formen part de l’atmosfera. Aquests falsos colors ens mostren els núvols a diferents altituds. Els núvols que apareixen de color blau són els més alts i són semitransparents. Els de color groc i blanc, són núvols òpticament més gruixuts i situats també a gran alçada. Els de color verd, esta situats a alçades intermèdies. Els de color vermell i marró és troben  a baixa açada. En la base dels núvols, es generen llamps contínuament, on resideix probablement una base de núvols d’aigua. els núvols de tempesta probablement estan fets de gel d’aigua i coberts per amoníac cristal·litzat.
pia12825.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari